maanantai 4. heinäkuuta 2011

Rakentajan on saatava hyvin maustettua ruokaa

Kochin kaduilla liikkuessa törmäsimme usein maustepilveen. Pilveä ei näkynyt mutta haju oli todella mieleenpainuva. Inkivääriä, kanelia, kardemummaa ym.
















Siihen vain autorikshaw parkkiin ja porttikongista sisälle. Huomaa pölykaseli!
 Oppaanamme toimi itseoikeutetusti kuljettajamme Rafeeq
Mausteita oli monta isoa aitallista säkeissä, pahvilaatikoissa, nyssäköissä, kääröissä jne.
Intia matkaoppaita on selailtu useita mutta missään ei kerrota kiertokäyntimahdollisuudesta maustevarastoon.
Kuva on otettu suoraan alaspäin. Siitä vaan gallona auki, ja risun avulla maistamaan siirappia. Kukaan ei tullut kyselemään mitä me oikein tuohuamme.
Inkivääriä kuivataan aurinkoenergian avulla. Sateen alkaessa vedetään pressu päälle kuin Wimbledonissa ikään. Oppaamme riksakuskin mukaa inkivääri jauhetaan ja toimitetaan ulkomaille valkoisen maalin raaka-aineeksi. Koska vastaus ei tyydyttänyt saimme maustetädiltä toisenlaisen selityksen. Kuivataan, jauhetaan, pakataan ja toimitetaan asiakkaille koti- ja ulkomaille. Ei maalin raaka-aineeksi.
Lopuksi vielä kierros vähittäiskaupan puolelle

Kierros kokonaisuudessaa oli todella hajuhermoihin miellyttävästi vaikuttava elämys.
Ostokset: käsin tehtyä saippuaa ja naapurikaupasta kasveista puristettuja/uutettuja öljysekoituksia pienissä lasipulloissa.

1 kommentti:

  1. Kotitalousopettajan lottovoitto!!!
    Yritän kuvitella tuoksujen ja hajujen määrää ja voimakkuutta. Teillä on kyllä mahtava mahdollisuus jatkaa matkakokemustanne koti-Suomessa, kun kaikki pienetkin asiat (mausteet) saavat mielikuvanne ja muistonne palautumaan kaikkeen nyt kokemaanne.t. Tuulahti
    ps. laitoin tämän viestin meidän Laurin s.postin kautta

    VastaaPoista